2 brokuły
ogórki gruntowe 4 szt
papryczka chili
pęczek koperku
liście laurowe 2 szt
3 ząbki czosnku
rzodkiewka 8 szt
masło łyżka
Brokuły podzielić na różyczki.
Z papryczki wyją nasionka.
Wrzucić do garnka i zalać wodą tyle by warzywa były przykryte.Dodać ziele i liście.
Gotować 10-15min.
Z papryczki wyją nasionka.
Wrzucić do garnka i zalać wodą tyle by warzywa były przykryte.Dodać ziele i liście.
Wmiędzyczasie ogórki pokroić wraz z łupinką w kostkę,czosnek i cebulę posiekać,wrzucić na patelnię i wszystko zeszklić.Pod koniec dać pokrojoną w talarki rzodkiewkę.
Kiedy brokuły są ugotowane wyłowić ziele i liście,a brokuły z papryczką zblendować.Dodać podsmażone ogórki z cebulką,rzodkiewką i czosnkiem.Dać posiekany koperek.
Zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz