czwartek, 6 czerwca 2019



Faszerowana cukinia boczniakiem i ryżem.



cukinia okrągła 3 szt.
4 ząbki czosnku
ryż brązowy 100g
boczniak 300g
cebula
chili 1 szt
sól i pieprz
tłuszcz do podsmżenia cebulki 

Cebulę zeszklić,dodać pokrojone boczniaki ,czosnek posiekany i papryczkę chili,wszystko usmażyć. 


Dodać ugotowany ryż,natkę oraz środki pokrojone z wydrążonych cukinii.
Podsmażyć wszystko razem około 7 min.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.




Farszem napełnić cukinie,przykryć uciętym kapelusikiem i dać do piekarnika nagrzanego do 190st.
Zapiekać około 40min.
Najlepiej sprawdzać by cukinia była lekko twarda. 


Smacznego życzę!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz