cukinia okrągła 3 szt.
4 ząbki czosnku
ryż brązowy 100g
boczniak 300g
cebula
chili 1 szt
sól i pieprz
tłuszcz do podsmżenia cebulki
Cebulę zeszklić,dodać pokrojone boczniaki ,czosnek posiekany i papryczkę chili,wszystko usmażyć.
Dodać ugotowany ryż,natkę oraz środki pokrojone z wydrążonych cukinii.
Podsmażyć wszystko razem około 7 min.
Podsmażyć wszystko razem około 7 min.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farszem napełnić cukinie,przykryć uciętym kapelusikiem i dać do piekarnika nagrzanego do 190st.
Zapiekać około 40min.
Zapiekać około 40min.
Najlepiej sprawdzać by cukinia była lekko twarda.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz