środa, 26 czerwca 2019

Francuski smakołyk z pieczarkami i mięsem indyka.
Świetna przekąska lub danie główne.Można spożywać również na zimno:)



500g pieczarek
2 cebule
lubczyk 3 gałązki
mięso mielone z indyka 400g
ser żółty 15dkg
ketchup pikantny
czosnek 3 ząbki
masło 1/4 kostki
jajko do posmarowania ciasta
pieprz,sól 

Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić, na maśle ,dodać pokrojone w talarki pieczarki i usmażyć.
Dodać mięso mielone,posiekany lubczyk i czosnek przeciśnięty przez praskę.


Smażyć dopóki mięso nie będzie ładnie usmażone.

Doprawić do smaku przyprawami i wystudzić.

Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować ketchupem.

Na wierzch dać plasterki sera żółtego, a na ser wyłożyć mięso z pieczarkami.

Dwa boki zawinąć tak by farsz nie wypłynął i zwinąć całość w roladę.







Połowę rolady pokroiłam w 1,5 cm paski,położyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Drugą połowę rolady upiekłam w całości.


Posmarować roztrzepanym jajkiem i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.

Piec do złotego koloru.

Gotowe posypać zieleniną.
 


Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz