Świetna przekąska lub danie główne.Można spożywać również na zimno:)
500g pieczarek
2 cebule
lubczyk 3 gałązki
mięso mielone z indyka 400g
ser żółty 15dkg
ketchup pikantny
czosnek 3 ząbki
masło 1/4 kostki
jajko do posmarowania ciasta
pieprz,sól
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić, na maśle ,dodać pokrojone w talarki pieczarki i usmażyć.
Dodać mięso mielone,posiekany lubczyk i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Smażyć dopóki mięso nie będzie ładnie usmażone.
Smacznego!
Dodać mięso mielone,posiekany lubczyk i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Smażyć dopóki mięso nie będzie ładnie usmażone.
Doprawić do smaku przyprawami i wystudzić.
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować ketchupem.
Na wierzch dać plasterki sera żółtego, a na ser wyłożyć mięso z pieczarkami.
Połowę rolady pokroiłam w 1,5 cm paski,położyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Drugą połowę rolady upiekłam w całości.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.
Piec do złotego koloru.
Gotowe posypać zieleniną.
Na wierzch dać plasterki sera żółtego, a na ser wyłożyć mięso z pieczarkami.
Dwa boki zawinąć tak by farsz nie wypłynął i zwinąć całość w roladę.
Połowę rolady pokroiłam w 1,5 cm paski,położyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Drugą połowę rolady upiekłam w całości.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.
Piec do złotego koloru.
Gotowe posypać zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz