piątek, 21 czerwca 2019

Pierś z kurczaka pod pieczarkami i mozzarellą.

W mojej małej kartonowej pieczarkowej hodowli zaczął się urodzaj.Więc korzystam z tych wspaniałych i smacznych grzybów. Zapach ich po zerwaniu roznosił się nie tylko po kuchni,a po całym mieszkaniu.Pieczarki ze sklepu im nie dorównują. Polecam dietetyczną pierś z kurczaka w aromatycznych pieczarkach:)


podwójna pierś z kurczaka
sos słodki chili łyżeczka
sos sojowy teriyaki 2 łyżki
sos sojowy grzybowy łyżka
pieczarki 350g
cebula
łyżka masła
mozzarella 425g 
pieprz i sól do smaku


Pokrojone piersi zamarynować w sosach i musztardzie,odstawić na 2 godz.do lodówki.




Pieczarki wraz z nóżkami pokroić w grubsze paski.
Cebulę pokroić w piórka zeszklić na maśle.Wrzucić pokrojone pieczarki i usmażyć do odparowania wody jaka powstaje z pieczarek.Doprawić do smaku solą i pieprzem.





Mięso kurczaka włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiec z dwóch stron około pól godz.
Na podpieczone mięso dać pieczarki i ser mozzarella.
Włożyć do piekarnika na 10min.dopóki nam się ser nie rozpuści.



Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz