wtorek, 12 marca 2019

Ciasto z musem rabarbarowym i masą kakaową.

rabarbar 1,5kg
galaretki truskawkowe 3 op.
cukier do smaku
biszkopty podłużne 340g
mascarpone 2 op
smietanka 30% 200ml
kakao 2 kopiate łyżki
cukier puder 2 łyżki
rum 70ml
płatki migdałów do posypania 


Foremkę 25/34 cm wyłożyć biszkoptami.
Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem,dodać ubitą śmietankę oraz kakao.Na końcu wlewać stopniowo rum i zmiksować

Wyłożyć na biszkopty.
Na masę ułożyć drugą warstwę biszkoptów.


Rabarbar pokroić w kostkę i rozprażyć z dodatkiem cukru na gładką masę.Jeśli nie całkiem się rozgotuje można rozdrobnić blenderem..

Do gorącej masy wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia.

Przestudzoną masę wyłożyć na biszkopty.

Masa częściowo wchłonie się w biszkopty.

Posypać płatkami migdałowymi.


Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz