rabarbar 1,5kg
galaretki truskawkowe 3 op.
cukier do smaku
biszkopty podłużne 340g
mascarpone 2 op
smietanka 30% 200ml
kakao 2 kopiate łyżki
cukier puder 2 łyżki
rum 70ml
płatki migdałów do posypania
Foremkę 25/34 cm wyłożyć biszkoptami.
Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem,dodać ubitą śmietankę oraz kakao.Na końcu wlewać stopniowo rum i zmiksować
Wyłożyć na biszkopty.
Na masę ułożyć drugą warstwę biszkoptów.
Rabarbar pokroić w kostkę i rozprażyć z dodatkiem cukru na gładką masę.Jeśli nie całkiem się rozgotuje można rozdrobnić blenderem..
Do gorącej masy wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia.
Przestudzoną masę wyłożyć na biszkopty.
Masa częściowo wchłonie się w biszkopty.
Smacznego!
Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem,dodać ubitą śmietankę oraz kakao.Na końcu wlewać stopniowo rum i zmiksować
Wyłożyć na biszkopty.
Na masę ułożyć drugą warstwę biszkoptów.
Rabarbar pokroić w kostkę i rozprażyć z dodatkiem cukru na gładką masę.Jeśli nie całkiem się rozgotuje można rozdrobnić blenderem..
Do gorącej masy wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia.
Przestudzoną masę wyłożyć na biszkopty.
Masa częściowo wchłonie się w biszkopty.
Posypać płatkami migdałowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz