mrożony kalafior z koperkiem 450g
mieszanka warzywna 450g
duży ogórek wężowy
por 20cm
seler 1/4
ziele angielskie 6 szt
liście laurowe 3 szt
lubczyk suszony łyżka
czosnek 3-4 ząbki
masło łyżka
ryż brązowy 100g
makaron wstążki 3 garści
smietana 12% 200ml
majeranek łyżeczka
koperek świeży pęczek
Umytego ogórka pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle przez 10min
Na wrzącą wodę wrzucić mieszanki warzywne,pora pokrojonego w talarki,seler w kostkę,czosnek w plasterki.
Dodać ziele ,liście,podsmażonego ogórka,lubczyk suszony.
Zagotować ,na gotujące warzywa wsypać ryż i gotować 15min.Po tym czasie dodać makaron,pogotować 7-10min.
Śmietanę zahartować i wlać do zupy.Dodać majeranek i posiekany koperek.
Smacznego!
Dodać ziele ,liście,podsmażonego ogórka,lubczyk suszony.
Zagotować ,na gotujące warzywa wsypać ryż i gotować 15min.Po tym czasie dodać makaron,pogotować 7-10min.
Śmietanę zahartować i wlać do zupy.Dodać majeranek i posiekany koperek.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz