jajka 4 szt.
wątróbka 100g
cebula mała
smalec gęsi płaska łyżka
majonez 1 kopiata łyżka
sól i pieprz
kawałeczek papryczki chili i koperek do dekoracji
Jajka ugotować na twardo i wystudzić w zimnej wodzie.
Obrać przepołowić,wyjąć żółtka i dać do blendera.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na smalcu gęsim,dodać umytą wątróbkę i podsmażyć.
Na końcu posolić i popieprzyć do smaku.Wystudzić.
Obrać przepołowić,wyjąć żółtka i dać do blendera.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na smalcu gęsim,dodać umytą wątróbkę i podsmażyć.
Na końcu posolić i popieprzyć do smaku.Wystudzić.
Dodać do blendera wraz z łyżką majonezu i zblendować.
Nakładać łyżeczką lub szprycą na połówki jajek,udekorować papryczką chili i koperkem.
Smacznego!
Kłaść na liściach sałaty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz