niedziela, 31 marca 2019

Jajka faszerowane po żydowsku.


jajka 4 szt.
wątróbka 100g
cebula mała
smalec gęsi płaska łyżka
majonez 1 kopiata łyżka
sól i pieprz
kawałeczek papryczki chili i koperek do dekoracji 

Jajka ugotować na twardo i wystudzić w zimnej wodzie.

Obrać przepołowić,wyjąć żółtka i dać do blendera.


Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na smalcu gęsim,dodać umytą wątróbkę i podsmażyć.
Na końcu posolić i popieprzyć do smaku.Wystudzić.

Dodać do blendera wraz z łyżką majonezu i zblendować.



Nakładać łyżeczką lub szprycą na połówki jajek,udekorować papryczką chili i koperkem.
Kłaść na liściach sałaty. 


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz