sobota, 2 marca 2019

Galaretka z pręgi wołowej.

Mięso od pręgi jest bardzo kleiste , zdrowe i smaczne.W galaretce sprawdza się doskonale.Serdecznie Wam polecam:) 




pręga wołowa 1.30kg
marchew 2 szt
pietruszka korzeń
czosnek 7 ząbków
żelatyna spożywcza 75g
dekoracja-papryka czerwona,seler naciowy,czerwona fasolka,cytryna 

Mięso podzielić,zalać wodą i zagotować.Zebrać szumy,dodać ziele,liście i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa.

Pod koniec gotowania przecisnąć czosnek przez praskę,doprawić do smaku solą i pieprzem.

Pogotować 10 min.

Wyjąć mięso,warzywa a do rosołu wsypać żelatynę,już nie gotować.Mieszać do jej rozpuszczenia.

Rosół przecedzić przez gęste sitko.



Z mięsa usunąć tłuste kawałki.Na spód miseczek dać drobno pokrojoną paprykę,seler naciowy oraz czerwoną fasolkę ,którą należy przepłukać letnią przegotowaną wodą.

Na to dać pokrojone lub poszarpane mięso.
Zalać rosołem i zostawić do zastygnięcia. 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz