Mięso od pręgi jest bardzo kleiste , zdrowe i smaczne.W galaretce sprawdza się doskonale.Serdecznie Wam polecam:)
pręga wołowa 1.30kg
marchew 2 szt
pietruszka korzeń
czosnek 7 ząbków
żelatyna spożywcza 75g
dekoracja-papryka czerwona,seler naciowy,czerwona fasolka,cytryna
Mięso podzielić,zalać wodą i zagotować.Zebrać szumy,dodać ziele,liście i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Pod koniec gotowania przecisnąć czosnek przez praskę,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pogotować 10 min.
Wyjąć mięso,warzywa a do rosołu wsypać żelatynę,już nie gotować.Mieszać do jej rozpuszczenia.
Pod koniec gotowania przecisnąć czosnek przez praskę,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pogotować 10 min.
Wyjąć mięso,warzywa a do rosołu wsypać żelatynę,już nie gotować.Mieszać do jej rozpuszczenia.
Rosół przecedzić przez gęste sitko.
Z mięsa usunąć tłuste kawałki.Na spód miseczek dać drobno pokrojoną paprykę,seler naciowy oraz czerwoną fasolkę ,którą należy przepłukać letnią przegotowaną wodą.
Na to dać pokrojone lub poszarpane mięso.
Smacznego!
Na to dać pokrojone lub poszarpane mięso.
Zalać rosołem i zostawić do zastygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz