Na kolację lub śniadanie pyszne chrupiące plastry kiełbasy zrumienione z dodatkiem pieczarek i groszku,na chrupiącej grzance.Delicje:)
pieczarki 25dkg
groszek mrożony szklanka
cebula mała
masło 1/4 kostki
podłużna bułka
pieprz i sól do smaku
kiełbasa krakowska lub inna grubsza 30dkg
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.Dodać drobno pokrojone pieczarki i na większym ogniu wszystko podsmażyć.Pod koniec wrzucić groszek i zasmażyć 7-10min.Doprawić do smaku.
Ponieważ zostało mi sporo farszu zrobiłam zupę,przepis dodam:)
Na patelni podsmażyć plasterki kiełbasy( krakowska,szynkowa)
Ja złożyłam po trzy plasterki gdyż były bardzo cieńkie,ale jeśli kupicie w całości to samemu lepiej pokroić troszkę grubsze plastry.
Na podsmażone kiełbasiane krążki nałożyć farsz i przykryć serem żółtym.
Dać do nagrzanego piekarnika 190st.
W wolne miejsca dać kromki bułki i zapiec wraz z kiełbasą.
Dać do nagrzanego piekarnika 190st.
W wolne miejsca dać kromki bułki i zapiec wraz z kiełbasą.
Na chrupiące kromki kłaść po dwa lub trzy plastry krążków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz