Takie małe chrupiące co nie co na kęsa.Na obiad lub przekąskę:)
seler korzeniowy
papryczka chili
mąka gryczana 3 kopiate łyżki
małe cebulki biała i czerwona
masło klarowane
serek almette
kawior czarny
2 jajka
Obranego selera utrzeć na grubych oczkach tarki.
Dodać pokrojoną drobniutko papryczkę chili,posiekaną natkę oraz cebulki drobno pokrojone.
Dodać pokrojoną drobniutko papryczkę chili,posiekaną natkę oraz cebulki drobno pokrojone.
Dodać mąkę i posolić do smaku.
Na każdy placuszek dać serek oraz kawior.
Smacznego!
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką małe placuszki,smażyć z dwóch stron,a nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz