Francuskie pierożki z farszem cebulowo-brukselkowym.
Rozpływają się w ustach,lekkie i chrupiące.Można na ciepło i na zimno jeść,chociaż na ciepło są o wiele smaczniejsze.Serdecznie Wam polecam:)
brukselka 20dkg
3 -4 cebule
masło 1/4 kostki
wino białe połwytrawne 150ml
pieprz i sol
ser żółty kilka plasterków
naiona chia do posypania
jajko do posmarowania
Cebulę pokroić w piórka,brukselke oczyścić przekroić na poł.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić cebulę i brukselkę .Usmażyć,pod koniec podlać winem i dusić do jego odparowania.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Wystudzić.
Ciasto podzielić na kwadraty.
Na każdy kwadrat położyć ser żółty,farsz i zawinąć w trójkąt zlepiając boki.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać nasionami chia.
Dać do nagrzanego piekarnika.Piec do złotego koloru w 190st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz