piątek, 20 grudnia 2019

Łazanki z suszonymi grzybami i słodką kapustą.

Postne wykonanie łazanek,jednak bardzo smaczne.Na kolację wigilijną jak najbardziej polecam:)




mała główka białej kapusty
suszone grzyby mieszane ( kozaki,prawdziwki,podgrzybki i maślaki) 4 spore garście
masło 1/2 kostki
Pieprz czarny ,sól do smaku
makaron łazanki 250g
6 szt. cebuli małe



Białą kapustę podzielić na 4 części i wyciąć głąby.
Gotować 40min.
Odcedzić i wystudzić.

Grzyby namoczyć na noc,a rano ugotować w wodzie w której się moczyły.

Grzyby odcedzić odcisnąć z wody i zmielić.

Cebule 6szt,pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.

Kapustę odcisnąć z wody i drobno pokroić.
Podsmażoną cebulę podzielić na 2 części.Do jednej części dać z mielone grzyby ,do drugiej pokrojoną kapustę.

Podsmażać do odparowania wody.
Podsmażać do odparowania wody.

Makaron ugotować,odcedzić dać do rondla,dodać kapustę oraz grzyby,pieprz i sól,wymieszać i zasmażyć.


Makaron ugotować,odcedzić dać do rondla,dodać kapustę oraz grzyby,pieprz i sól,wymieszać 
.izSzazasmażyćzasmażyć.



Łazanki z suszonymi grzybami i słodką kapustą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz