Łazanki z suszonymi grzybami i słodką kapustą.
Postne wykonanie łazanek,jednak bardzo smaczne.Na kolację wigilijną jak najbardziej polecam:)
mała główka białej kapusty
suszone grzyby mieszane ( kozaki,prawdziwki,podgrzybki i maślaki) 4 spore garście
masło 1/2 kostki
Pieprz czarny ,sól do smaku
makaron łazanki 250g
6 szt. cebuli małe
suszone grzyby mieszane ( kozaki,prawdziwki,podgrzybki i maślaki) 4 spore garście
masło 1/2 kostki
Pieprz czarny ,sól do smaku
makaron łazanki 250g
6 szt. cebuli małe
Białą kapustę podzielić na 4 części i wyciąć głąby.
Gotować 40min.
Odcedzić i wystudzić.
Grzyby namoczyć na noc,a rano ugotować w wodzie w której się moczyły.
Grzyby odcedzić odcisnąć z wody i zmielić.
Cebule 6szt,pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
Kapustę odcisnąć z wody i drobno pokroić.
Podsmażoną cebulę podzielić na 2 części.Do jednej części dać z mielone grzyby ,do drugiej pokrojoną kapustę.
Podsmażać do odparowania wody.
Gotować 40min.
Odcedzić i wystudzić.
Grzyby namoczyć na noc,a rano ugotować w wodzie w której się moczyły.
Grzyby odcedzić odcisnąć z wody i zmielić.
Cebule 6szt,pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
Kapustę odcisnąć z wody i drobno pokroić.
Podsmażoną cebulę podzielić na 2 części.Do jednej części dać z mielone grzyby ,do drugiej pokrojoną kapustę.
Podsmażać do odparowania wody.
Podsmażać do odparowania wody.
Makaron ugotować,odcedzić dać do rondla,dodać kapustę oraz grzyby,pieprz i sól,wymieszać i zasmażyć.
Makaron ugotować,odcedzić dać do rondla,dodać kapustę oraz grzyby,pieprz i sól,wymieszać
Makaron ugotować,odcedzić dać do rondla,dodać kapustę oraz grzyby,pieprz i sól,wymieszać i zasmażyć.
Makaron ugotować,odcedzić dać do rondla,dodać kapustę oraz grzyby,pieprz i sól,wymieszać
.izSzazasmażyćzasmażyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz