wtorek, 3 grudnia 2019

Sałatka śledziowa z selerem konserwowym ,kukurydzą,porem i jajkami.




płaty śledziowe matijasy 6 szt.
1/2 zielona część pora
słoik selera w zalewie
puszka kukurydzy
4 jajka
Pieprz czarny
2 kopiate łyżkiśmietany 12%
2 kopiate łyżki majonezu
sól opcjonalnie


  1. Jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę.
    Śledzie wymoczone przez 4 godz.osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w 1cm.paski.
    Pora przekroić wzdłuż na pół i pokroić w paseczki.

    Seler i kukurydzę odcedzić.

    Dać wszystko do miski.



  2. Dodać majonez,śmietanę oraz pieprz.Wymieszać i odstawić do lodówki by smaki się przegryzły.
    Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz