poniedziałek, 2 grudnia 2019

Wołowe roladki w warzywach.




1kg wołowiny pieczeniowej
1/2 czerwonej papryki
1 papryka żółta
seler naciowy 2 łodygi
boczek wędzony kilka plasterków
smalec
mąka pszenna 1 szkl.
kmin rzymski łyżka
koperek kilka gałązek
estragon kopiata łyżeczka
pieprz i sól
masło 1/2 kostki 100g

  1. Mięso pokroić w pół cm plastry i rozbić.
    Na każdy plaster mięsa położyć pasek boczku,seler naciowy,paprykę ,popieprzyć i posolić.
    Zawinąć mięso w roladkę.Tak zrobić pozostałe plastry.

    Obtoczyć w mące i dać na rozgrzany smalec.Upiec z dwóch stron.

    W naczyniu żaroodpornym dno wyścielić pozostałym boczkiem,paprykami,selerem naciowym i koperkiem
    Posypać kminem,estragonem, solą i pieprzem.
    Podlać szklanką wody.

    Na wierzch położyć roladki i masło pokrojone w cieńkie plasterki.
  2. Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół.
    Zapiekać 40min..po tym czasie odkryć naczynie zostawić jeszcze na 20min.
  3. Smacznego życzę!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz