piątek, 13 grudnia 2019

Potrawka z mięsa ze słoika z dodatkiem brukselki.


Obiad w 15 min.Kiedy nie mamy czasu na ugotowanie czegoś,otwieramy sloik doprawiamy dodatkami i wychodzi pyszne jedzonko. Mam słoiki z mięsem ,do obiadu jak znalazł. https://smaker.pl/przepisy-sniadania/przepis-miesny-przysmak-ze-sloika,154610,docherro.html Polecam takie danie:)



mięso wieprzowe ze słoika 600g
Cebula
500g brukselki
smalec łyżka
śmietana 12% 150ml
pieprz i sól


  1. Brukselkę oczyścić z brzydkich listków.Wodę zagotować posoloną 1 łyżeczką soli.
    Na gotującą wodę wrzucić brukselkę i gotować 5-7 min. Odcedzić.

    Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w grubsze piórka,dodać zawartość słoika,podlać poł litra wodą i zagotować.
    Dodać brukselkę oraz śmietanę.
    Doprawić do smaku i zagotować.
  2. Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz