niedziela, 22 grudnia 2019

Schab moczony w mleku,cebuli i papryczkach chili.

Mięso po upieczeniu rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)


schab 1,20kg
4 cebule
3 papryczki chili
1 l mleka
pieprz,sól
2 jajka
bułka tarta
mąka pszenna
tłuszcz do smażenia

  1. Mięso pokroić w plastry.
    Cebulę w grubsze piórka,a papryczki w kostkę.
    Dać do miski,zalać mlekiem,posolić 1/2 łyżeczki i popieprzyć.
    Całość wymieszać ,przykryć i dać na noc do lodówki.

    Przed smażeniem wyjąć mięso z cebuli , odsączyć z mleka .

    Panierować w mące,jajkach roztrzepanych i bułce tartej.
    Kłaść na gorący tłuszcz i smażyć na złoty kolor.
  2. Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz