poniedziałek, 2 grudnia 2019

Zupa kalafiorowa z podsmażonym porem,pieczarkami i cebulą.





por zielona część
2 cebule
5 pieczarek
masło łyżka
2 marchewki,1 pietruszka,kawałek selera
papryka czerwona i zielona po kawałeczku
lubczyk suszony łyżka
kalafior
śmietana 18 % 150ml
3 liście laurowe,5 ziaren ziela angielskiego
pieprz i sól do smaku
po łyżce groszku konserwowego i kukurydzy z puszki.
łodyga selera naciowego

Pora pokroić w talarki,cebulę w piórka.
Zeszklić na maśle,dodać pieczarki pokrojone w paski i podsmażyć.

Marchew ,pietruszkę,seler pokroić w talarki,dodać do podsmażonych warzyw.

Zalać wodą i gotować 10min.

Do warzyw dać kalafior podzielony na rożyczki,ziele i liście laurowe,lyżkę groszku konserwowego i kukurydzy.
Seler naciowy pokroić w paski i dodać do zupy.
Gotować do miękkości warzyw.Dodać suszony lubczyk,pieprz,sól do smaku.

Zabielić śmietaną.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz