poniedziałek, 23 grudnia 2019

Boczek surowy pieczony w piwie z dodatkiem dyni.

Boczuś wyszedł fantastyczny,pełen aromatu i niezwykle smaczny.Polecam wypróbować na świąteczny stół:)




1,30 boczek surowy
3 łyżki kminku
łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżeczki czosnek granulowany
szklanka piwa
liście laurowe 3 szt
Ziele angielskie 6 kulek
dynia 300g

  1. Boczek natrzeć przyprawami.
    Podlać szklanką piwa i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.
    Piec około 30min.
    Po tym czasie obrócić,jeśli piwo wyparowało dolać pozostałą część 300ml.
  2. Podpiec boczek 15 min.
    Znów obrócić i dać pokrojoną dynię.

    Podpiekać do miękkości boczku i rozparzenia dyni.

    Jeśli lubicie na ciepło tak upieczony boczuś to polecam,jest pyszny:)
  3. Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz