piątek, 20 grudnia 2019

Sos pomidorowy do gołąbków bez zawijania.

Sos tak przygotowany jest świetny do gołąbków jak również do dań mięsnych.



Sos pomidorowy do gołąbków bez zawijania.
kopiata łyżka mąki pszennej
1/4 kostki masła
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3 ząbki czosnku
kilka łodyżek bazylii
sól i pieprz ,oraz maggi
bulion warzywny około 700ml

  1. Mąkę zasmażyć na maśle .Pod koniec zasmażania dać koncentrat i chwilę zasmażyć razem,

    Podlać bulionem ,cały czas mieszać by nie było chrupek.

    Czosnek drobno posiekać dodać do sosu.
    Jeśli sos bardzo zgęstnieje dolać jeszcze stopniowo bulion.

    Na końcu wrzucić pokrojoną bazylię.
    Zagotować doprawić do smaku przyprawami.



    Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz