niedziela, 24 lutego 2019



Łosoś pieczony w wiórkach kokosowych.
Łosoś wyszedł aromatyczny,delikatny i bardzo smaczny:)



łosoś dzwonko 300g
sok z cytryny 3 łyżki
skórka starta z cytryny 2 łyżki
sos sojowy teriyaki 3 -4 łyżki
korzeń imbiru starty 2 cm
wiórki kokosowe 3 łyżki
masło 3 cieńkie paski 

Łososia zaprawić w przyprawach i zostawić na godz.by ryba dobrze przeszła aromatem.
Na spód naczynia żaroodpornego dać 3-4 cieńkie paski masła.
Rybę obtoczyć w wiórkach kokosowych i skórą dać na spód naczynia.
Piekarnik nagrzać do 180st. włożyć rybę i zapiec do zrumienienia.

Obrócić rybę na drugą stronę,posmarować pozostałą marynatą i posypać wiórkami. 









Gotową rybę podawać z ugotowanym brokułem i brukselką. 



Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz