niedziela, 23 lutego 2020

Brukselka z jarmużem.

Pyszny dodatek do obiadu lub do zajadania solo.:)



250g brukselki
3 gałązki jarmużu
Czerwona cebula
1/2 białej cebuli
100ml czerwonego półwytrawnego wina
masło łyżka
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka płaska cukru
sól i pieprz do smaku
jabłko

Na maśle zeszklić czerwoną i białą cebulę,dodać obrane brukselki,można przekroić na poł jak są większe.
Jarmuż ściąć nożem z łodygi drobniej pokroić i dodać do brukselki.

Podlać winem i dusić pod przykryciem 5 min.



Dodać pokrojone jabłko ,przykryć i dusić 10-15min.
Doprawić sokiem z cytryny,cukrem,solą i pieprzem.

Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz