wtorek, 11 lutego 2020

Mielone kiełbaski wp.-wołowe z kiszoną kapustą.


Miałam zamrożoną już usmażoną kiszoną kaputę,za mało do pierożków,ale do mielonych kiełbasek akurat. Danie wyszło pyszne,aromatyczne i chrupiące.:)


300g mielone wieprzowe
250g mielone wołowe
300g kiszona kapusta usmażona
3 kopiate łyżki bułki tartej
2 jajka
pieprz i sól
tłuszcz do smażenia

Mięsa zmielić,dodać odmrożoną kapustę,bułkę tartą,jajka,pieprz i sol do smaku.
Masę dokładnie wyrobić.

Formować podłużne kiełbaski i obtaczać w bułce tartej.


Kłaść na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z dwóch stron.Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz