Mielone kiełbaski wp.-wołowe z kiszoną kapustą.
Miałam zamrożoną już usmażoną kiszoną kaputę,za mało do pierożków,ale do mielonych kiełbasek akurat. Danie wyszło pyszne,aromatyczne i chrupiące.:)
300g mielone wieprzowe
250g mielone wołowe
300g kiszona kapusta usmażona
3 kopiate łyżki bułki tartej
2 jajka
pieprz i sól
tłuszcz do smażenia
250g mielone wołowe
300g kiszona kapusta usmażona
3 kopiate łyżki bułki tartej
2 jajka
pieprz i sól
tłuszcz do smażenia
Mięsa zmielić,dodać odmrożoną kapustę,bułkę tartą,jajka,pieprz i sol do smaku.
Masę dokładnie wyrobić.
Formować podłużne kiełbaski i obtaczać w bułce tartej.
Masę dokładnie wyrobić.
Formować podłużne kiełbaski i obtaczać w bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z dwóch stron.Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz