Pieczone żeberka w białym winie.
Mięso rozpływa się w ustach,aromat pieczonych żeberek roznosił się po całym domu.Serdecznie polecam:)
1 kg żeberek ( paski)
1,5 łyżki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
sok z 1/2 cytryny
pieprz i sól po 1/2 łyżeczki
1 szkl.białe półwytrawne wino
3 ząbki czosnku
1 łyżka sos chili słodki
1,5 łyżki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
sok z 1/2 cytryny
pieprz i sól po 1/2 łyżeczki
1 szkl.białe półwytrawne wino
3 ząbki czosnku
1 łyżka sos chili słodki
Umyte żeberka poporcjować i zaprawić w naczyniu żaroodpornym,przyprawami ,solą,pieprzem,czosnkiem posiekanym,sokiem z cytryny i winem.
Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec ponad godz.w między czasie je obracać.
Jeśli wino wyparowało można dodać szklankę lub zamiast wina dać wodę.
Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec ponad godz.w między czasie je obracać.
Jeśli wino wyparowało można dodać szklankę lub zamiast wina dać wodę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz