wtorek, 18 lutego 2020

Pieczone żeberka w białym winie.

Mięso rozpływa się w ustach,aromat pieczonych żeberek roznosił się po całym domu.Serdecznie polecam:)


1 kg żeberek ( paski)
1,5 łyżki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
sok z 1/2 cytryny
pieprz i sól po 1/2 łyżeczki
1 szkl.białe półwytrawne wino
3 ząbki czosnku
1 łyżka sos chili słodki

Umyte żeberka poporcjować i zaprawić w naczyniu żaroodpornym,przyprawami ,solą,pieprzem,czosnkiem posiekanym,sokiem z cytryny i winem.

Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec ponad godz.w między czasie je obracać.
Jeśli wino wyparowało można dodać szklankę lub zamiast wina dać wodę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz