piątek, 28 lutego 2020

Naleśniki z jabłkami z ciasta filo.

Pyszne,winne,chrupiące naleśniczki,posmakują każdemu. Serdecznie polecam:)



ciasto filo 4 blaty
duże jabłko lub 2 mniejsze
Cynamon
cukier puder do posypania
łyżka rozpuszczonego masła

  1. Ciasto wcześniej pokroić na kwadraty,ułożyć ma być 4 szt,jeden na drugim ,wcześniej smarując każdy blat bokami masłem.

    Na tak przygotowane ciasto położyć wcześniej drobno pokrojone jabłka iwymieszane z cynamonem
  2. Zawinąć w rulonik.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i kłaść naleśniczki.
    Każdy przed pieczeniem posmarować masłem.
    Piec w nagrzanym piekarniku do 190st góra-dól do złotego koloru.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
    Najlepiej smakują na ciepło.
  3. Smacznego życzę!



2 komentarze: