Naleśniki z jabłkami z ciasta filo.
Pyszne,winne,chrupiące naleśniczki,posmakują każdemu. Serdecznie polecam:)
ciasto filo 4 blaty
duże jabłko lub 2 mniejsze
Cynamon
cukier puder do posypania
łyżka rozpuszczonego masła
Ciasto wcześniej pokroić na kwadraty,ułożyć ma być 4 szt,jeden na drugim ,wcześniej smarując każdy blat bokami masłem.
Na tak przygotowane ciasto położyć wcześniej drobno pokrojone jabłka iwymieszane z cynamonem
Zawinąć w rulonik.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i kłaść naleśniczki.
Każdy przed pieczeniem posmarować masłem.
Piec w nagrzanym piekarniku do 190st góra-dól do złotego koloru.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego życzę!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMusze kiedyś zrobić,nigdy nie używałam jeszcze ciasta filo.
OdpowiedzUsuń