Kasza gryczana z pieczarkami i słodką kapustą.
Kasza gryczana jest bardzo zdrowa,w połączeniu z pieczarkami i kapustą wyszło pyszne danie:)
200g kaszy gryczanej
1/4 główki słodkiej kapusty
400g pieczarek
2 cebule
tłuszcz do smażenia
pieprz,sól oraz suszony lubczyk
1/4 główki słodkiej kapusty
400g pieczarek
2 cebule
tłuszcz do smażenia
pieprz,sól oraz suszony lubczyk
Cebule pokrojone w kostkę zeszklić,dodać drobno poszatkowaną kapustę i smażyć do miękkości kapusty.
Dodać pokrojone pieczarki,dodać tłuszcz do smażenia jeśli jest potrzeba.
Podlać szklanką bulionu,dusić 30min.Kapusta ma być miękka i zeszklona.
Doprawić do smaku pieprzem,solą i lubczykiem.
Dodać pokrojone pieczarki,dodać tłuszcz do smażenia jeśli jest potrzeba.
Podlać szklanką bulionu,dusić 30min.Kapusta ma być miękka i zeszklona.
Doprawić do smaku pieprzem,solą i lubczykiem.
Ugotowaną kaszę dodać do kapusty z pieczarkami.
Wymieszać dokłanie,doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.
Podawać solo lub z mięsem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz