piątek, 7 lutego 2020

Kasza gryczana z pieczarkami i słodką kapustą.

Kasza gryczana jest bardzo zdrowa,w połączeniu z pieczarkami i kapustą wyszło pyszne danie:)




200g kaszy gryczanej
1/4 główki słodkiej kapusty
400g pieczarek
2 cebule
tłuszcz do smażenia
pieprz,sól oraz suszony lubczyk

Cebule pokrojone w kostkę zeszklić,dodać drobno poszatkowaną kapustę i smażyć do miękkości kapusty.

Dodać pokrojone pieczarki,dodać tłuszcz do smażenia jeśli jest potrzeba.

Podlać szklanką bulionu,dusić 30min.Kapusta ma być miękka i zeszklona.
Doprawić do smaku pieprzem,solą i lubczykiem.


Ugotowaną kaszę dodać do kapusty z pieczarkami.
Wymieszać dokłanie,doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.

Podawać solo lub z mięsem.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz