Francuskie astry
Ciasto francuskie świetnie nadaje się na słodkie i słone wypieki. Tym razem na słodko,szybko , smacznie i chrupiąco. Serdecznie polecam:)
opakowanie ciasta francuskiego
marmolada wieloowocowa
cukier puder do posypania
marmolada wieloowocowa
cukier puder do posypania
Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto rozwinąć i pociąć na prostokąty lub kwadraty.
Na środku obrysować końcem łyżeczki kołko.
Ponacinać nożem po bokach i końcówki pozwijać spiralnie.
Na zaznaczony środek dawać po łyżeczce marmolady.
Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i zapiekać do złotego koloru.
Zimne posypać cukrem pudrem.
Ciasto rozwinąć i pociąć na prostokąty lub kwadraty.
Na środku obrysować końcem łyżeczki kołko.
Ponacinać nożem po bokach i końcówki pozwijać spiralnie.
Na zaznaczony środek dawać po łyżeczce marmolady.
Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i zapiekać do złotego koloru.
Zimne posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz