Polecam smakoszom podrobów,danie wyszło aromatyczne i bardzo smaczne.
nerki cielęce 2 szt.
cukinia mała
rzepa biała 15cm
cebula 2 szt
zioła toskańskie łyżeczka
czubryca zielona łyżeczka
kmin rzymski łyżeczka
sól i pieprz
masło 2 -3 łyżki
mąka 2 łyżki
Nerki oczyścić z tłuszczu,pokroić na talarki i ugotować po 5min.3-4 razy zmieniając wodę.
Ostatni raz gotować 10min.
Wszystkie warzywa pokroić w cieńkie paski,smażyć do zrumienienia.
Nereczki obtoczyć w mące i obsmażyć.Gotowe dodać do warzyw,doprawić przyprawami do smaku,wymieszać i zajadać.
Ostatni raz gotować 10min.
Wszystkie warzywa pokroić w cieńkie paski,smażyć do zrumienienia.
Nereczki obtoczyć w mące i obsmażyć.Gotowe dodać do warzyw,doprawić przyprawami do smaku,wymieszać i zajadać.
S
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz