czwartek, 1 lutego 2018

Cielęce nereczki.
Polecam smakoszom podrobów,danie wyszło aromatyczne i bardzo smaczne.

nerki cielęce 2 szt.
cukinia mała
rzepa biała 15cm
cebula 2 szt
zioła toskańskie łyżeczka
czubryca zielona łyżeczka
kmin rzymski łyżeczka
sól i pieprz
masło 2 -3 łyżki
mąka 2 łyżki 




                      
Nerki oczyścić z tłuszczu,pokroić na talarki i ugotować po 5min.3-4 razy zmieniając wodę.

Ostatni raz gotować 10min.

Wszystkie warzywa pokroić w cieńkie paski,smażyć do zrumienienia.
Nereczki obtoczyć w mące i obsmażyć.Gotowe dodać do warzyw,doprawić przyprawami do smaku,wymieszać i zajadać.
                           
 

S

                                                                                         
              



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz