sobota, 3 lutego 2018

Żeberka w pieczarkach.
Zostały mi w lodówce pieczarki i tak je połączyłam z żeberkami,wyszło świetnie.Polecam:)

Żeberka wieprzowe 70dkg
pieczarki 40dkg
mąka 4 łyżki
smalec 2 łyżki
masło łyżka

Żeberka umyć i poporcjować,Obtoczone w mące zrumienić na smalcu z dwóch stron.

Wyjąć ,a na tym tłuszczu smażyć pieczarki dość grubo pokrojone.




Gdy pieczarki są usmażone ,dołożyć żeberka,dodać masło i posiekany czosnek i dusić pod przykryciem 30min.Jeśli potrzeba to podlać wodą by się nie przypaliło.
Pod koniec doprawić do smaku.
Posypać zieleniną,ja posypałam rzeżuchą.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz