piątek, 16 lutego 2018

Tort serowy na zimno z brzoskwiniami i ananasami.
Torcik wyszedł pyszny,po prostu rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)

BISZKOPT
jajka duże 3szt
mąka 3 płaskie łyżki
cukier 3 płaskie łyżki
pr.do pieczenia 1/2 łyżeczki
brzoskwinie w syropie 820g
ananas z puszki 340g
ser z wiaderka 1kg
galaretki brzoskwiniowe 4 op./woda 1 i 1/2 szkl.
galaretki cytrynowe 2 op.
soki +woda ma być 800ml płynu




Upiec biszkopt w tortownicy o średnicy 22 cm, wyjąć i wystudzić.

Brzoskwinie odcedzić ze soku i pokroić w grubszą kostkę Soku nie wylewamy,odstawiamy .


Galaretki brzoskwiniowe,rozpuścić w 1 i 1/2 szkl.wrzątku,cały czas mieszając dać na palnik ,nie gotować mieszać,ona się rozpuści.

W garnku do zmiksowanego sera ,wlać przestudzone galaretki,i dokładnie zmiksować.Na końcu dodać brzoskwinie i wymieszać łyżką.

Biszkopt dać do tortownicy ,wylać masę serową i zostawić do zastygnięcia.

Ananasy odcedzić i pokroić w pół księżyce, ułożyć na masie serowej.-soku nie wylewamy.

Soki brzoskwiniowe i ananasowe przelać do rondelka uzupełnić wodą tyle by było 800ml płynu i zagotować.
Wsypać galaretki cytrynowe i mieszać do rozpuszczenia.
Zimne wylać na masę serową i zostawić w chłodzie do zastygnięcia.

                                                                                     
Smacznego życzę!











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz