Tort serowy na zimno z brzoskwiniami i ananasami.
Torcik wyszedł pyszny,po prostu rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)
BISZKOPT
jajka duże 3szt
mąka 3 płaskie łyżki
cukier 3 płaskie łyżki
pr.do pieczenia 1/2 łyżeczki
brzoskwinie w syropie 820g
ananas z puszki 340g
ser z wiaderka 1kg
galaretki brzoskwiniowe 4 op./woda 1 i 1/2 szkl.
galaretki cytrynowe 2 op.
soki +woda ma być 800ml płynu
Upiec biszkopt w tortownicy o średnicy 22 cm, wyjąć i wystudzić.
Brzoskwinie odcedzić ze soku i pokroić w grubszą kostkę Soku nie wylewamy,odstawiamy .
Galaretki brzoskwiniowe,rozpuścić w 1 i 1/2 szkl.wrzątku,cały czas mieszając dać na palnik ,nie gotować mieszać,ona się rozpuści.
W garnku do zmiksowanego sera ,wlać przestudzone galaretki,i dokładnie zmiksować.Na końcu dodać brzoskwinie i wymieszać łyżką.
Biszkopt dać do tortownicy ,wylać masę serową i zostawić do zastygnięcia.
Ananasy odcedzić i pokroić w pół księżyce, ułożyć na masie serowej.-soku nie wylewamy.
Soki brzoskwiniowe i ananasowe przelać do rondelka uzupełnić wodą tyle by było 800ml płynu i zagotować.
Wsypać galaretki cytrynowe i mieszać do rozpuszczenia.
Zimne wylać na masę serową i zostawić w chłodzie do zastygnięcia.
Brzoskwinie odcedzić ze soku i pokroić w grubszą kostkę Soku nie wylewamy,odstawiamy .
Galaretki brzoskwiniowe,rozpuścić w 1 i 1/2 szkl.wrzątku,cały czas mieszając dać na palnik ,nie gotować mieszać,ona się rozpuści.
W garnku do zmiksowanego sera ,wlać przestudzone galaretki,i dokładnie zmiksować.Na końcu dodać brzoskwinie i wymieszać łyżką.
Biszkopt dać do tortownicy ,wylać masę serową i zostawić do zastygnięcia.
Ananasy odcedzić i pokroić w pół księżyce, ułożyć na masie serowej.-soku nie wylewamy.
Soki brzoskwiniowe i ananasowe przelać do rondelka uzupełnić wodą tyle by było 800ml płynu i zagotować.
Wsypać galaretki cytrynowe i mieszać do rozpuszczenia.
Zimne wylać na masę serową i zostawić w chłodzie do zastygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz