poniedziałek, 26 lutego 2018

Trufle marcepanowo-rumowe z dodatkiem suszonych i kandyzowanych owoców.
Trufelki wyszły przesmaczne,czuć kawałeczki owoców,oraz zapach rumu. Serdecznie polecam:)


Składniki

marcepan 20dkg
herbatniki 160g
śliwki suszone 10dkg
rodzynki 10dkg
papaja kandyzowana 10dkg
kokos 10dkg
rum 70-80ml
wiórki czekoladowe
dżem truskawkowy 2 łyżki

Herbatniki zblendować.
Owoce suszone, kandyzowane i marcepan drobno posiekać.
Dodać do zblendowanych herbatników.
Dodać dżem,rum,kokos i wyrobić masę.Gdy jest za gęsta można dodać dżem lub rum,masa ma być taka by dało się formować kulki.

Ręce moczymy w wodzie przed każdym formowaniem kulki,obtaczamy w kokosie,kakao lub wiórkach czekoladowych.

Dać na godz.do lodówki.

Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz