wtorek, 27 lutego 2018

Ciasto budyniowo-rumowe na herbatnikach.
Aromatyczna delicja,rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)

Składniki

budyń o smaku czekoladowym 2 op.
mleko 800ml
śmietanka 30% 200ml
śmietan-fix 2 op.
herbatniki maślane lub szkolne około 500gr
rum 70-80ml
kokos do posypania 


                                          
Przygotować foremkę najlepiej wąską,wyścielić folią aluminiową.

Wcześniej ugotować budynie w mniejszej ilości mleka,wystudzić.

Śmietankę ubić na sztywno ,dodać śmietan-fixy.Do śmietanki stopniowo dodawać zimny budyń i miksować na wolnych obrotach.

Herbatniki zamaczać w rumie położyć warstwę kremu i układać pionowo we foremce dociskając każdy herbatnik do siebie , do wyczerpania produktów.
Posypać po wierzchu kokosem i dać do lodówki na kilka godz.

Smacznego życzę!


        

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz