poniedziałek, 26 lutego 2018


Warzywna zapiekanka na bagietce z mozzarellą.
Dietetyczna zapiekanka,polecam wypróbować ,jest pyszna:)

                  

Składniki

koper włoski 1/2
seler naciowy 2-3 łodygi
cykoria 2 szt
masło 1/4 kostki
pomidorki koktajlowe 14szt
2 bagietki
pieprz i sól
mozzarella 40dkg( 2 kulki)
szynka kilka plasterków
ser żółty kilka plasterków
zielone pędy czosnku





Seler naciowy,cykorię i fenkuł pokroić w paski i usmażyć na maśle.Dodać pomidorki i podsmażyć 10min.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.













Z bagietek ściąć wierzch,a drugą połówkę wydrążyć z miąższu.
Do środka poukładać plasterki szynki i sera żółtego.
Na ser i szynkę nałożyć uduszone warzywa i plasterki mozzarelli.

Zapiekać w piekarniku w 180st.do zapieczenia i zrumienienia sera.
Posypać czosnkowym szczypiorem.

Smacznego życzę!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz