Dietetyczna zapiekanka,polecam wypróbować ,jest pyszna:)
Składniki
koper włoski 1/2
seler naciowy 2-3 łodygi
cykoria 2 szt
masło 1/4 kostki
pomidorki koktajlowe 14szt
2 bagietki
pieprz i sól
mozzarella 40dkg( 2 kulki)
szynka kilka plasterków
ser żółty kilka plasterków
zielone pędy czosnku
Seler naciowy,cykorię i fenkuł pokroić w paski i usmażyć na maśle.Dodać pomidorki i podsmażyć 10min.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Z bagietek ściąć wierzch,a drugą połówkę wydrążyć z miąższu.
Do środka poukładać plasterki szynki i sera żółtego.
Na ser i szynkę nałożyć uduszone warzywa i plasterki mozzarelli.
Do środka poukładać plasterki szynki i sera żółtego.
Na ser i szynkę nałożyć uduszone warzywa i plasterki mozzarelli.
Zapiekać w piekarniku w 180st.do zapieczenia i zrumienienia sera.
Posypać czosnkowym szczypiorem.
Smacznego życzę!
Posypać czosnkowym szczypiorem.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz