wtorek, 27 lutego 2018

Wołowina z patelni grillowej.
Pyszne,kruche i dietetyczne mięsko.Z dodatkiem brokuła z wody obłędnie smakuje.Serdecznie polecam:)

Składniki

chuda wołowina,polędwica lub pieczeniowe 40dkg
czosnek granulowany
sok z cytryny 2 łyżki
czubryca zielona
brokuł 1/2 kg


Wołowinę pokroić w cieńkie plastry.
Dać wszystkie przyprawy po 1 płaskiej łyżeczce.Zamieszać i zostawić w miseczce zawiniętą w folię w lodówce na 2-3 godz.

Po tym czasie rozgrzać patelnię i grillować z dwóch stron około 10 min.

Na wrzącą i posoloną wodę wrzucić brokuła i gotować 5-7 min.Odcedzić i podawać do mięska.





Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz