piątek, 23 lutego 2018


Kruche babeczki o smaku kawowo-rumowym.

Co mogę napisać,tylko to,że szybko znikają,są kruche,aromatyczne i baaardzo...smaczne. Serdecznie polecam:)


Składniki

gotowe korpusy babeczek
serek mascarpone 250g
śmietanka 30 % 200ml
sok z 1/2 cytryny
śmietan-fix 2 op.
kawa rozpuszczalna 3 kopiate łyżki
rum 50ml
dżem wiśniowy
czekoladowa posypka 



Na spód każdej babeczki położyć na końcu łyżeczki dżem wiśniowy.
Rozpuścić kawę w odrobinie wody(tyle by przykryła kawę) i wystudzić.

Ubić śmietankę dodając na końcu cukier puder oraz śmietan-fix.

Dodać do ubitej śmietanki serek i zmiksować,następnie wlać kawę-zmiksować,a na końcu sok z cytryny oraz rum-zmiksować.

Szprycę napełnić kremem i wyciskać na babeczki.
Udekorować rodzynkami ,papają i posypać wiórkami czekoladowymi
Dać do lodówki na godz.




                                                                            

Smacznego życzę!

                                                  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz