piątek, 2 marca 2018

Chude plastry wołowiny w sosie.
Mięso wyszło kruche i miękkie mimo,że wolowe.Dodatki sprawiły,że sos wyszedł aromatyczny i bardzo smaczny. Serdecznie polecam:)

Składniki

wołowina pieczeniowa 70dkg
kminek łyżka
czubryca zielona łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
pomidorki koktajlowe 6szt
mąka 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
pieczarki 20dkg

    Umytą wołowinę pokroić w cieńkie plastry.
    Na patelni rozgrzać tłuszcz,plastry mięsa obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron.

    Usmażone mięso zalać w rondlu wodą,dodać przyprawy ,prócz soli i gotować około 40min.
    Na tłuszczu z patelni podsmażyć seler, pieczarki i cebulę pokrojone w paski.
    Podsypać łyżką mąki i zasmażyć.
    Dodać do mięsa ,sos się zagęści i gotować do miękkości mięsa.

    Doprawić do smaku solą,maggi i pieprzem,można zabielić jogurtem naturalnym,ja nie dawałam.


                                                                                 
    Smacznego życzę!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz