Mięso wyszło kruche i miękkie mimo,że wolowe.Dodatki sprawiły,że sos wyszedł aromatyczny i bardzo smaczny. Serdecznie polecam:)
Składniki
wołowina pieczeniowa 70dkg
kminek łyżka
czubryca zielona łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
pomidorki koktajlowe 6szt
mąka 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
pieczarki 20dkg
Umytą wołowinę pokroić w cieńkie plastry.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,plastry mięsa obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron.
Usmażone mięso zalać w rondlu wodą,dodać przyprawy ,prócz soli i gotować około 40min.
Na tłuszczu z patelni podsmażyć seler, pieczarki i cebulę pokrojone w paski.
Podsypać łyżką mąki i zasmażyć.
Dodać do mięsa ,sos się zagęści i gotować do miękkości mięsa.
Doprawić do smaku solą,maggi i pieprzem,można zabielić jogurtem naturalnym,ja nie dawałam.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,plastry mięsa obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron.
Usmażone mięso zalać w rondlu wodą,dodać przyprawy ,prócz soli i gotować około 40min.
Na tłuszczu z patelni podsmażyć seler, pieczarki i cebulę pokrojone w paski.
Podsypać łyżką mąki i zasmażyć.
Dodać do mięsa ,sos się zagęści i gotować do miękkości mięsa.
Doprawić do smaku solą,maggi i pieprzem,można zabielić jogurtem naturalnym,ja nie dawałam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz