jadłam różnie przygotowane brukselki ,na słodko,panierowane,na kwaśno lub luzem tak sobie...jednak ta wersja zainspirowała mnie,jest niezmiernie ciekawa i smakowita.Połączenie tej wspaniałej kapustki z drobną żurawiną czy też pestkami granatu,trudno nazwać...jest po prostu fantastycznym pomysłem...który polecam każdemu:)
Składniki
żurawina suszona garść
pestki granatu 2 łyżki
miód łyżka
skórka z pomarańczy starta
sok z pomarańczy
sól i pieprz do smaku
Umyte kapustki te większe podzielić na pół,podlać odrobiną wody ,dodać miód i poddusić 5 min.
Dodać pestki z połowy granatu oraz suszoną żurawinę.
Pestki dadzą wspaniały chrupiący smak kapustki ,a żurawina doprawi jej smaku swoją słodkością.
Wszystko dusimy moment czyli 5 min,doprawiając sokiem i skórką pomarańczy.
Podsmażamy i delektujemy się wspaniałym smakiem.:
Dodać pestki z połowy granatu oraz suszoną żurawinę.
Pestki dadzą wspaniały chrupiący smak kapustki ,a żurawina doprawi jej smaku swoją słodkością.
Wszystko dusimy moment czyli 5 min,doprawiając sokiem i skórką pomarańczy.
Podsmażamy i delektujemy się wspaniałym smakiem.:
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz