Można zajadać do obiadu jak również na zimno z pieczywem.
Plastry opanierowane w bułce tartej są przepysne,polecam:)
Składniki
podwójna pierś z kurczaka
wątróbka drobiowa 30dkg
pęczek natki pietruszki
kilka gałązek koperku
2 jajka
ser żółty starty 10dkg
bułka tarta 3-4 łyżki
sól,pieprz,wegeta
Foremkę wysmarować posypać bułką.
Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół 180st.
Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół 180st.
Pokroić w 1cm plastry ,podawać z ziemniakami.Na drugi dzień zimne można zrobić w panierce i usmażyć.
Jeden obiad ,a dwa dania,taka mała i smaczna odmiana.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz