wtorek, 27 marca 2018

Pieczeń z piersi kurczaka i wątróbki.
Można zajadać do obiadu jak również na zimno z pieczywem. Plastry opanierowane w bułce tartej są przepysne,polecam:)

Składniki

podwójna pierś z kurczaka
wątróbka drobiowa 30dkg
pęczek natki pietruszki
kilka gałązek koperku
2 jajka
ser żółty starty 10dkg
bułka tarta 3-4 łyżki
sól,pieprz,wegeta
Pierś i wątróbkę drobno pokroić ,dać do miski.
Natkę,koperek również drobno pokroić.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki.

Dodać pieprz,sól,wegetę oraz bułkę tartą i jajka.
Wszystko dokładnie wyrobić,jak masa jest za rzadka dodać jeszcze bułkę.




Piec około 1 godz.

Foremkę wysmarować posypać bułką.
Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół 180st.
Pokroić w 1cm plastry ,podawać z ziemniakami.Na drugi dzień zimne można zrobić w panierce i usmażyć.

Jeden obiad ,a dwa dania,taka mała i smaczna odmiana.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz