Śledzie kto nie lubi.. ja uwielbiam zawsze robię w nowym wydaniu,myślę,że i ten przepis Wam spasuje,ja serdecznie polecam:)
Składniki
matiasy 4 szt
papryka zielona 1/2
papryka żółta 1/2
por biała część
cebula czerwona 1/2
jajka 4 szt
pieprz do smaku
śmietana 18 % kubek 200ml
Śledzie wymoczyć przez 3 godz.w zimnej wodzie ,co jakiś czas zmieniając wodę.
Jajka ugotować na twardo.
Pora przepołowić wzdłuż,umyć i osusyć ręcznikiem papierowym.
Pokroić w cieńkie półksiężyce.Tak samo postąpić z paprykami i cebulką
Śledzie kroimy w paski,papryki ,jajka ,oraz cebulkę..
Mieszamy wszystko ze śmietaną z dodatkiem pieprzu
Nie solimy tylko dajemy w chłodne miejsce na kilka godzin,smaki się przegryzą.
Jajka ugotować na twardo.
Pora przepołowić wzdłuż,umyć i osusyć ręcznikiem papierowym.
Pokroić w cieńkie półksiężyce.Tak samo postąpić z paprykami i cebulką
Śledzie kroimy w paski,papryki ,jajka ,oraz cebulkę..
Mieszamy wszystko ze śmietaną z dodatkiem pieprzu
Nie solimy tylko dajemy w chłodne miejsce na kilka godzin,smaki się przegryzą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz