wtorek, 13 marca 2018

Schab w pieczarkach i papryce.

Polecam dzisiaj pysznie kruche mięsko,aromatyczne i baaardzo smaczne.Mięso każdemu na pewno posmakuje.
Składniki

schab 1 kg
pieczarki 15dkg
cebula
papryka czerwona 1/2
curry,imbir,kmin rzymski-po łyżeczce
wegeta,maggi,pieprz do smaku
Liście laurowe 3 szt.
ziele angielskie 6 szt

mąka 1,5 łyżki,zimna woda
Jogurt naturalny 2 łyżki
masło 1 łyżka
Wykonanie






Pieczarki pokroić w grubsze plastry,dać łyżkę masła i podsmażyć,dodać pokrojoną cebulę,paprykę,chwilę zasmażyć.

Osobno w rondlu przez chwilę podsmażyć mięso pokrojone w plastry.Dodać pieczarki z cebulą i papryką,zalać wodą do przykrycia mięsa.
Dodać przyprawy,ziele,liście,gotować około 40min.
Mięso od schabu szybko się gotuje,na końcu dodać mąkę roztrzepaną w odrobinie zimnej wody ,oraz jogurt,zamieszać,doprawić do smaku.Zagotować.

Smacznego życzę!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz