środa, 28 marca 2018

Przepis na:

Wołowina z rosołu w śmietanie i przyprawach.

Zostało mi mięsko rosołowe,a że w kuchni nic się nie marnuje zrobiłam je w sosie. Danie wyszło bardzo smaczne i serdecznie polecam:)


Składniki

mięso wołowe z rosołu 40-50dkg
cebula 1,5szt
2 łyżeczki ostrej ziarnistej musztardy a" lancienne
papryka wędzona łyżeczka
kurkuma łyżeczka
czosnek granulowany łyżeczka
lubczyk suszony łyżka
kmin rzymski łyżeczka
seler z zalewy 1/2 słoiczka
tłuszcz do obsmażenia
mąka kopiata łyżka
śmietana 18 % 2 łyżki

                                              
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić,dodać odcedzony seler oraz wszystkie przyprawy.
Zalać bulionem lub wodą w ilości 1,5-2l i zagotować.
Mięso pokroić w paski lub poszarpać,dodać do sosu oraz łyżkę suszonego lubczyku.

Mąkę roztrzepać w zimnej wodzie ,zagęścić sos.
Śmietanę zahartować z odrobiną sosu również dolać.
Doprawić do smaku pieprzem,maggi i solą.
Podawać z makaronem lub z czym lubimy.



Smacznego życzę!

            

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz