Przepis na:
Wołowina z rosołu w śmietanie i przyprawach.
Zostało mi mięsko rosołowe,a że w kuchni nic się nie marnuje zrobiłam je w sosie. Danie wyszło bardzo smaczne i serdecznie polecam:)Składniki
mięso wołowe z rosołu 40-50dkg
cebula 1,5szt
2 łyżeczki ostrej ziarnistej musztardy a" lancienne
papryka wędzona łyżeczka
kurkuma łyżeczka
czosnek granulowany łyżeczka
lubczyk suszony łyżka
kmin rzymski łyżeczka
seler z zalewy 1/2 słoiczka
tłuszcz do obsmażenia
mąka kopiata łyżka
śmietana 18 % 2 łyżki
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić,dodać odcedzony seler oraz wszystkie przyprawy.
Zalać bulionem lub wodą w ilości 1,5-2l i zagotować.
Mięso pokroić w paski lub poszarpać,dodać do sosu oraz łyżkę suszonego lubczyku.
Mąkę roztrzepać w zimnej wodzie ,zagęścić sos.
Śmietanę zahartować z odrobiną sosu również dolać.
Doprawić do smaku pieprzem,maggi i solą.
Podawać z makaronem lub z czym lubimy.
Zalać bulionem lub wodą w ilości 1,5-2l i zagotować.
Mięso pokroić w paski lub poszarpać,dodać do sosu oraz łyżkę suszonego lubczyku.
Mąkę roztrzepać w zimnej wodzie ,zagęścić sos.
Śmietanę zahartować z odrobiną sosu również dolać.
Doprawić do smaku pieprzem,maggi i solą.
Podawać z makaronem lub z czym lubimy.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz