młoda kapusta
boczniaki 400g
makaron łazanki 250g
3 cebule
masło 1/2 kostki można zastąpić oliwą lub smalcem
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić.
Dodać pokrojonego w kostkę boczniaka i usmażyć.
Kapustę pokroić na ćwiartki i ugotować.Ja to zrobiłam dzień wcześniej.
Smacznego!
Dodać pokrojonego w kostkę boczniaka i usmażyć.
Kapustę pokroić na ćwiartki i ugotować.Ja to zrobiłam dzień wcześniej.
Makaron ugotować i odcedzić.
Kapustę odcisnąć z wody i pokroić.
Dodać do cebulki i boczniaka.
Smażyć do odparowania resztek wody.
Doprawić do smaku pieprzem,solą i czym jeszcze lubicie.
Dodać do makaronu,dokładnie wymieszać i przez chwilę zasmażyć.
Dodać do cebulki i boczniaka.
Smażyć do odparowania resztek wody.
Doprawić do smaku pieprzem,solą i czym jeszcze lubicie.
Dodać do makaronu,dokładnie wymieszać i przez chwilę zasmażyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz