poniedziałek, 27 maja 2019

Łazanki z młodą kapustą i boczniakiem.



młoda kapusta
boczniaki 400g
makaron łazanki 250g
3 cebule
masło 1/2 kostki można zastąpić oliwą lub smalcem 

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić.
Dodać pokrojonego w kostkę boczniaka i usmażyć.

Kapustę pokroić na ćwiartki i ugotować.Ja to zrobiłam dzień wcześniej.
Makaron ugotować i odcedzić. 



Kapustę odcisnąć z wody i pokroić.
Dodać do cebulki i boczniaka.

Smażyć do odparowania resztek wody.
Doprawić do smaku pieprzem,solą i czym jeszcze lubicie.

Dodać do makaronu,dokładnie wymieszać i przez chwilę zasmażyć.
 


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz