Pierś z kurczaka podwójna
kurkuma 1 łyżka płaska
szalotka i czerwona cebulka
sos sojowy 4 łyżki
papryka żółta 1/2
1 chili papryczka
masło łyżka
ryż brązowy 200g
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
szczypiorek
Pierś pokroić na większe części,dodać wszystkie składniki,wymieszać i odstawić na 20min.
Osobno ugotować ryż na pół miękko.
Zamarynowaną pierś wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz i smażyć około 15min.
Trawę po usmażeniu piersi wyjąć i wyrzucić,zapach nam pozostał.
Dodać ugotowany ryż,doprawić potrawę do smaku,chwilę jeszcze poddusić.
Smacznego!
Osobno ugotować ryż na pół miękko.
Zamarynowaną pierś wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz i smażyć około 15min.
Trawę po usmażeniu piersi wyjąć i wyrzucić,zapach nam pozostał.
Dodać ugotowany ryż,doprawić potrawę do smaku,chwilę jeszcze poddusić.
Na końcu dodać posiekany szczypiorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz