piątek, 24 maja 2019


Sałatka z tropikalnych owoców w galaretkach.


ananas z puszki
owoce tropikalne z puszki
galaretka agrestowa
galaretka niebieska 








Galaretkę agrestową rozpuścić w sokach odlanych z puszek,około 400ml.
Jak nie będzie tej ilości dodać przegotowaną wodę.Podgrzać do zagtowania wsypać galaretkę i wymieszać do rozpuszczenia.

Galaretkę niebieską rozpuścić w 400ml wrzątku.

Dać do wystudzenia,ja żeby było szybciej studziłam w zimnej wodzie.

Mango obrać i pokroić w kostkę.


Pozostałe owoce pokroić w kostkę,z granata wybrać pestki.
Dać do pucharków,zalać tężejącą zieloną galaretką.
Na wierzchnią warstwę dać galaretkę niebieską.

Udekorować listkiem mięty. 



Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz