Sałatka z tropikalnych owoców w galaretkach.
ananas z puszki
owoce tropikalne z puszki
galaretka agrestowa
galaretka niebieska
Galaretkę agrestową rozpuścić w sokach odlanych z puszek,około 400ml.
Jak nie będzie tej ilości dodać przegotowaną wodę.Podgrzać do zagtowania wsypać galaretkę i wymieszać do rozpuszczenia.
Galaretkę niebieską rozpuścić w 400ml wrzątku.
Dać do wystudzenia,ja żeby było szybciej studziłam w zimnej wodzie.
Mango obrać i pokroić w kostkę.
Jak nie będzie tej ilości dodać przegotowaną wodę.Podgrzać do zagtowania wsypać galaretkę i wymieszać do rozpuszczenia.
Galaretkę niebieską rozpuścić w 400ml wrzątku.
Dać do wystudzenia,ja żeby było szybciej studziłam w zimnej wodzie.
Mango obrać i pokroić w kostkę.
Pozostałe owoce pokroić w kostkę,z granata wybrać pestki.
Dać do pucharków,zalać tężejącą zieloną galaretką.
Na wierzchnią warstwę dać galaretkę niebieską.
Smacznego!
Dać do pucharków,zalać tężejącą zieloną galaretką.
Na wierzchnią warstwę dać galaretkę niebieską.
Udekorować listkiem mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz