środa, 29 maja 2019

Cukiniowo-drobiowe burgery
Chrupiące i bardzo delikatne burgery:)


Pierś z kurczaka pojedyncza
cukinia zielona
2 jajka
Bułka tarta 4-5 łyżek
papryczka chili 1/2
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia
4 bułki do burgerów
dodatki( papryka czerwona,ogórek,ser żółty,majonez,cebulka,pomidor)
Pierś drobniutko pokroić i usmażyć.

Cukinię zetrzeć na grubych oczkach tarła,nasolić łyżeczką soli i po 15min.odcisnąć z wody.

Dać do miski cukinię ,podsmażoną pierś,bułkę tartą,jajka ,papryczkę oraz przyprawy.
Masę dobrze wyrobić,jeśli by była rzadka dosypać tartej bułki.
Doprawić do smaku ,z solą uważać bo wcześniej cukinia była solona.
Formować jak kotlety mielone,obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor.

Bułki przeciąć na pół ,na spodnią część położyć plaster sera żółtego i zapiec w piekarniku.
Na bułkę położyć burgera,warzywa,majonez..to już nasza inwencja z dodatkami.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz