piątek, 3 maja 2019

Galaretkowiec pod śmietanowym puchem i owocami.



jogurty naturalne 4 opakowania po 370ml
4 galaretki cytrynowe rozp.w 450 ml wody
5 galaretek w różnych kolorach i smakach
śmietanka 30% 300ml
śmietan-fix 2op.
cukier puder 2 łyżki opcjonalnie
owoce-kiwi,mandarynki,granat. 

Tortownicę kwadratową 25/25cm wyścielić folią aluminiową.
Dzień wcześniej można przygotować galaretki o różnych smakach i wylać do płaskiego naczynia.
Gdy już zastygną pokroić w kwadraty,paski jak tam chcemy.

Galaretki cytrynowe rozpuścić w 450ml wrzącej wody i wystudzić.
Jogurty przelać do miski,dodać galaretki cytrynowe ,wymieszać.

Wsypać pokrojone różno kolorowe galaretki i delikatnie zamieszać.

Wylać masę do tortownicy i zostawić do zastygnięcia.


Śmietankę ubić na sztywno,rozsmarować na galaretkowcu.
Udekorować owocami. 


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz