wtorek, 7 maja 2019

Ciasto jagodowo-krówkowe na krakersach.


2 budynie waniliowe na 500ml mleka z cukrem
mleko 700ml
1 masło
mrożone jagody 200g
krakersy 300g
masa krówkowa
masło 1/2 kostki
czekolada gorzka 100g
śmietanka 30% 150ml
dżem wiśniowy niskosłodzony 400g 

Blaszkę 25/25cm wyłożyć folią aluminiową.
Na spód położyć krakersy.


Ugotować budyń,pod koniec gotowania budyniu dodać kostkę masła i miksować do jego rozpuszczenia.
Wrzucić jagody i delikatnie rozprowadzić je łyżką w kremie.
Krem wylać na warstwę krakersów.

Na krem dać warstwę krakersów i dżem wiśniowy.Przykryć krakersami.



Utrzeć masło i zmiksować z masą krówkową.Trzeba dać kostkę masła,u mnie pół kostki nie związało kremu.
Masę krówkową wyłożyć na krakersy i przykryć ostatnią warstwą krakersów. 
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając 150ml śmietanki.
Lekko wystudzić i polać po krakersach.
Ciasto dać do lodówki na kilka godz.
 


Smacznego życzę! 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz