2 budynie waniliowe na 500ml mleka z cukrem
mleko 700ml
1 masło
mrożone jagody 200g
krakersy 300g
masa krówkowa
masło 1/2 kostki
czekolada gorzka 100g
śmietanka 30% 150ml
dżem wiśniowy niskosłodzony 400g
Blaszkę 25/25cm wyłożyć folią aluminiową.
Na spód położyć krakersy.
Ugotować budyń,pod koniec gotowania budyniu dodać kostkę masła i miksować do jego rozpuszczenia.
Wrzucić jagody i delikatnie rozprowadzić je łyżką w kremie.
Krem wylać na warstwę krakersów.
Na krem dać warstwę krakersów i dżem wiśniowy.Przykryć krakersami.
Na spód położyć krakersy.
Ugotować budyń,pod koniec gotowania budyniu dodać kostkę masła i miksować do jego rozpuszczenia.
Wrzucić jagody i delikatnie rozprowadzić je łyżką w kremie.
Krem wylać na warstwę krakersów.
Na krem dać warstwę krakersów i dżem wiśniowy.Przykryć krakersami.
Utrzeć masło i zmiksować z masą krówkową.Trzeba dać kostkę masła,u mnie pół kostki nie związało kremu.
Masę krówkową wyłożyć na krakersy i przykryć ostatnią warstwą krakersów.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając 150ml śmietanki.
Lekko wystudzić i polać po krakersach.
Ciasto dać do lodówki na kilka godz.
Lekko wystudzić i polać po krakersach.
Ciasto dać do lodówki na kilka godz.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz