środa, 22 maja 2019

Zapiekanka z boczniaka i młodych ziemniaków.

Boczniak rządzi,następny sposób na wykorzystanie tego smacznego i zdrowego grzyba,który w pełni zastępuje mięso.Serdecznie polecam:)



boczniak 350g
młode ziemniaki 6 szt średnie
zielona cebula
przyprawa do ziemniaków
papryczka chili 2szt
śmietana 18 % 5 łyżek
masło do wysmarownia formy

Na spód żaroodpornego wysmarowanego masłem naczynia ułożyć plasterki obranego ziemniaka.
Posypać przyprawą do ziemniaków.
Na wierzch ułożyć pociętego w paski boczniaka. 

Posypać zieloną cebulką i pociętą papryczką.
Po wierzchu posolić.
 


Powtorzyć czynność,na ostatnią warstwę ziemniaków dać śmietanę,boczniaki i przykryć serem żółtym 





Dać do nagrzanego piekarnika dół-góra do 190st.i zapiekać około 40min


Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz