Boczniak rządzi,następny sposób na wykorzystanie tego smacznego i zdrowego grzyba,który w pełni zastępuje mięso.Serdecznie polecam:)
boczniak 350g
młode ziemniaki 6 szt średnie
zielona cebula
przyprawa do ziemniaków
papryczka chili 2szt
śmietana 18 % 5 łyżek
masło do wysmarownia formy
Na spód żaroodpornego wysmarowanego masłem naczynia ułożyć plasterki obranego ziemniaka.
Posypać przyprawą do ziemniaków.
Posypać przyprawą do ziemniaków.
Na wierzch ułożyć pociętego w paski boczniaka.
Posypać zieloną cebulką i pociętą papryczką.
Po wierzchu posolić.
Po wierzchu posolić.
Powtorzyć czynność,na ostatnią warstwę ziemniaków dać śmietanę,boczniaki i przykryć serem żółtym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz