wtorek, 21 maja 2019

Jajecznica na boczniakach.


U mnie zaczął się wysyp boczniaka,więc wykorzystuję go na różne sposoby. Porównania ze sklepowym boczniakiem nie ma,ten z własnej uprawy jest świeży,aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam Wam kupić bo warto poeksperymentować z uprawą tego zdrowego grzyba.





boczniaki 300g
jajka 5 szt
masło łyżka
3 ząbki czosnku
zielona cebulka
sól do smaku


Z balota wyciąć tyle boczniaka ile potrzebujemy na danie,które chcemy przygotować.
Długo też nie można trzymać bo rzyby robią się wielkie i twarde.



Pokrojone grzyby wrzucić na masło, dodać posiekany czosnek i smażyć tak długo aż woda jaką puszczą odparuje.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Wbić jajka i usmażyć by jajecznica nie była zbytnio ścięta .


Na końcu wsypać posiekaną zieloną cebulkę.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz