cebula 2 szt
imbir suszony 1 łyżeczka
majeranek łyżka
mąka łyżka
masło 2 łyżki lub oliwa
2 młode ziemniaki
boczniak 500g
ziele angielskie 6 ziaren
liście laurowe 3 szt
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła,dodać startą marchew na grubych oczkach tarła.
Zalać wodą,dodać imbir oraz boczniaka pokrojonego w paski.
Zalać wodą,dodać imbir oraz boczniaka pokrojonego w paski.
Wody ma być tyle by przykryła grzyby.
Gotować około 15min.
Natkę posiekać .Doprawić solą,pieprzem i maggim.
Majeranek rozetrzeć w palcach by wydobył się aromat i wsypać do flaków.
Dodać ziemniaki pokrojone w wąskie paluszki.
Natkę posiekać .Doprawić solą,pieprzem i maggim.
Majeranek rozetrzeć w palcach by wydobył się aromat i wsypać do flaków.
Dodać ziemniaki pokrojone w wąskie paluszki.
Zagotować przez 10min.
Zrobić zasmażkę.Masło rozpuścić na patelce dodać kopiatą łyżkę mąki i usmażyć do lekko brązowego koloru.
Gorącą zasmażkę dać do gotujących flaków,szybko rozmieszać by nie powstały grudki i zagotować.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz