niedziela, 19 maja 2019

Zupa szparagowo-ogórkowo-cukiniowa.


cukinia okrągła
szparagi 7 szt.
czosnek 5 ząbków
papryczka chili 2szt
1 łyżka masła
liście laurowe 3 szt
koperek pęczek
makaron rurki 4 garści
śmietana 12% 150ml
śmietanka 30% 150ml
pieprz i sól do smaku 

W ogórkach obciąć końce z dwóch stron,pokroić wraz z łupką w talarki.
Wrzucić na patelnię z rozpuszczonym masłem i smażyć.
Dodać pokrojone ząbki czosnku oraz obrane z nasionek i pokrojone papryczki.
Wszystko podsmażać około 8min.

Do garnka dać liście laurowe,ziela ,wodę ,wrzucić podsmażone ogórki,pokrojoną w kostkę cukinię i gotować około 7min.



Wsypać makaron,gotować całość kilka min.Dodać szparagi pokrojone w 1 cm paski,koperek ,doprawić do smaku i pogotować 8 min.

Zahartowaną śmietanę wlać do zupy, oraz śmietankę jej nie musi się hartować.
Zagotować i doprawić jeszcze gdy jest taka potrzeba 



Smacznego życzę! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz